Nieuwe collega.

the Phantom 4 Pro

Zo. 13e maand was binnen en ik wilde al een tijdje een drone kopen. Drone aangeschaft en een dag later al binnen. Gelijk gevlogen natuurlijk, alleen waren de omstandigheden niet echt ideaal te noemen. Erg koud, vochtig, waanzinnig veel wind en amper zon.
Toch een aantal vette foto’s en video’s kunnen maken. Enkele foto’s kan je hier op mijn Instagram vinden. Ook heb ik gekeken wat de mogelijkheden zijn met video. Dat is 4K met 60 bps, die kan je hier vinden op mijn YouTube kanaal.

De camera is echt heel erg goed en scherp. De drone werkt op GPS en blijft netjes hangen. Ik heb ook met windsnelheden van boven de 100 km per uur gevlogen en dat ging lastig, maar echt heel erg goed. De bouwkwaliteit van de Phantom 4 Pro is echt heel stevig en zo voelt hij ook aan. Hij is zo in en uit elkaar gezet. Nu al een topsnelheid van 90 km per uur gehaald!

Vliegen boven de bebouwde kom mag niet en dat is jammer. Ook mag je niet hoger dan 120 meter vliegen. Helaas kan ik de drone ook niet gebruiken om foto’s en video’s te maken voor mijn werkzaamheden als fotograaf. Gelukkig wel als hobby vlieger.

De drone wordt geleverd in een piepschuimen doos, die steviger is dan die klinkt. Daar past de drone in, de controler en 3 batterijen. Ook kan je de doos openen met een klein slotje zodat niet de hele bende er uit donderstraalt. Echter heb ik een tas voor de drone besteld zodat ik de drone ook kan meenemen op de motor. Kijk deze video maar even en pas op dat je je spaargeld niet gelijk opmaakt.